Esélyt sem adtak a nyerészkedők a PlayStation Portal igazi vásárlóinak – PCW

Esélyt sem adtak a nyerészkedők a PlayStation Portal igazi vásárlóinak – PCW

Ahogy azt előre sejthettük, nagy erőkkel repültek rá az ügyeskedők a PlayStation Portalra.

Habár a Nintendo és a Valve mellett már olyan szereplők is beléptek a kézikonzolos piacra, mint az ASUS és a Lenovo, a korábban a PSP-vel és a PlayStation Vitával is rengeteg tapasztalatot szerzett Sony továbbra sem nyúl a kategóriához, és inkább egy képernyővel ellátott kontrollert mutatott be, amire a meglévő PlayStation 5-ünkről streamelhetünk játékokat.

Az augusztusban leleplezett PlayStation Portal jelentősen behatárolt képességei és az azokhoz mellékelt 200 dolláros ár alapból magában hordozza, hogy egy erősen rétegtermékről van szó, ám a jelek szerint sem ez, sem a korlátozott földrajzi elérhetőség nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza a készletek villámgyors kiürülését.

A Kotaku beszámolója szerint ugyanis az értékesítés november 15-i rajtját követően mindössze két nap alatt kifogytak a készletek, így a hivatalos értékesítési csatornákon már az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban sem lehet beszerezni a Portalt (a többi támogatott országról nincs infónk, hozzánk legközelebb Ausztriában forgalmazzák a gépet). Egy jobb világban ez azt jelentené, hogy e sorok írásakor több ezer boldog vásárló merült el a hordozható PS5-élményben, ám sajnos nem ez a helyzet.

Az Ebayre látogatva ugyanis egyértelmű, hogy a nyerészkedők erre a termékre is rástartoltak: a népszerű apróhirdetési portál hemzseg a méregdrága, bontatlan PlayStation Portaloktól, amelyeket eleve haszonszerzési céllal happoltak el a valódi érdeklődők elől. Az ügyeskedők jellemzően 100-150 dollárral a hivatalos fogyasztói ár felett kínálják a terméket, de olyan eladó is akad, aki csak a visszaigazolt rendelését árulja.

A jelenség persze nem meglepő, hiszen manapság kb. minden kicsit is kapósabb terméknél ez a helyzet, amit a Steam Decket gyártó Valve meg is elégelt, és a Sonyval ellentétben szigorú korlátozásokkal próbálja elejét venni a nyerészkedésnek a handheld legújabb kiadásánál. Ami pedig a PlayStation Portalra váró játékosokat illeti, ők csak abban bízhatnak, hogy a japánok mielőbb feltankolják a készleteket, és hogy legközelebb gyorsabbak lesznek a nyerészkedőknél – már ha azok nem botokkal vásárolnak.

Ezzel ráadásul még közel sincs vége a műsornak, hiszen ebben a hónapban kerül piacra a PlayStation 5 átdolgozott kiadása is, ami minden bizonnyal jóval keresettebb lesz a Portalnál, így jó eséllyel annál is számíthatunk hasonló helyzetre.


Read more on google news

About bourbiza mohamed

Check Also

PlayStation Portal Appears Restore Pleasant, Teardown Finds

PlayStation Portal Appears Restore Pleasant, Teardown Finds

A PlayStation Portal teardown video has discovered that the hand-held is repair-friendly, for probably the …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    close